Tvarohový dortík

Tvaroh a čokoláda je kombinace u které nemůžete udělat chybu. Tvarohový dortík nechte uležet a polevu dávejte až druhý den.

Reklama

Ingredience

Náplň

Poleva

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce oddělte a bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. V jiné míse prošlehejte žloutky s cukrem až hmota zbělá. Postupně přidávejte olej a zašlehávejte.
2.
Nakonec vařechou vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Opatrně vmíchejte sníh. Míchat jen krátce ať v těstě zůstane co nejvíce vzduchu.
3.
Vlijte do dortové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.
4.
Troubu rozehřejte na 180 stupňů, vložte dort a ihned snižte teplotu na 160 stupňů. Pečte 40 minut.
5.
Poté vytáhněte, nechte vychladnout. Rozkrojte na polovinu a naplňte krémem. Polovinu krému dovnitř a polovinu nahoru.
6.
Na krém si připravte změklé máslo a do něj přidejte ostatní ingredience. Vše vyšlehejte a dejte chladit během pečení a chladnutí korpusu.
7.
Dort i s krémem vložte do lednice na několik hodin, nejlépe do druhého dne.
8.
Druhý den připravte krém. Ve vodní lázni rozehřejte máslo, přidejte smetanu a rozpusťte nalámanou čokoládu. Nechte chvíli vychladnout.
9.
Dort znovu cvakněte do umyté formy, dno předpokládám zůstalo. Zalijte krémem a dejte alespoň na 2 hodiny do lednice.
10.
Nahoru můžete nastrouhat čokoládu.

Od: Iva V, 9.6.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
40 min vaření
24 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
691.42 kcal
Protein
11.79 g
Sacharidy
z toho cukr
65.09 g
49.92 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
43.17 g
21.97 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama