Tvarohový dortík
- Přidat foto
-
Reklama
Tvaroh a čokoláda je kombinace u které nemůžete udělat chybu. Tvarohový dortík nechte uležet a polevu dávejte až druhý den.
Reklama
Ingredience
Náplň
Poleva
Postup přípravy
1.
Vejce oddělte a bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. V jiné míse prošlehejte žloutky s cukrem až hmota zbělá. Postupně přidávejte olej a zašlehávejte.
2.
Nakonec vařechou vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Opatrně vmíchejte sníh. Míchat jen krátce ať v těstě zůstane co nejvíce vzduchu.
3.
Vlijte do dortové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.
4.
Troubu rozehřejte na 180 stupňů, vložte dort a ihned snižte teplotu na 160 stupňů. Pečte 40 minut.
5.
Poté vytáhněte, nechte vychladnout. Rozkrojte na polovinu a naplňte krémem. Polovinu krému dovnitř a polovinu nahoru.
6.
Na krém si připravte změklé máslo a do něj přidejte ostatní ingredience. Vše vyšlehejte a dejte chladit během pečení a chladnutí korpusu.
7.
Dort i s krémem vložte do lednice na několik hodin, nejlépe do druhého dne.
8.
Druhý den připravte krém. Ve vodní lázni rozehřejte máslo, přidejte smetanu a rozpusťte nalámanou čokoládu. Nechte chvíli vychladnout.
9.
Dort znovu cvakněte do umyté formy, dno předpokládám zůstalo. Zalijte krémem a dejte alespoň na 2 hodiny do lednice.
10.
Nahoru můžete nastrouhat čokoládu.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 40 min vaření 24 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 18 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
691.42 kcal |
Protein |
11.79 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
65.09 g
49.92 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
43.17 g
21.97 g
|
Reklama
Reklama