Vepřové plátky na zelenině a jarní cibulce
- Přidat foto
-
Reklama
Vepřová pečeně bývá sušší, proto se pro ni dobře hodí pomalé dušení. Pokud přidáte jarní cibulku a kořenovou zeleninu často nepotřebujete další přílohu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vepřovou pečeni nakrájíme na tenké plátky. Dobře okořeníme (část koření zůstane) a necháme chvíli v pokojové teplotě.
2.
Kořenovou zeleninu nakrájíme na hrubé hranolky. Lahůdkovou cibuli nakrájíme i s natí na drobné kousky.
3.
Do hrnce se širokým dnem dáme sádlo, přidáme cibuli a zeleninové hranolky. Restujeme se zbývajícím kořením. Přidáme plátky vepřového masa, orestujeme z jedné strany. Otočíme, podlijeme vodou do 2/3 a dáme dusit.
4.
Dusíme na mírnou teplotu asi 1,5 až 2 hodiny. Podáváme s rýží, bulgurem, pohankou nebo bez přílohy.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 2 hod vaření 2 hod 10 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 32 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
421.09 kcal |
Protein |
24.76 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
11.50 g
6.42 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
29.98 g
10.44 g
|
Reklama
Reklama