Meduňkový sirup
- Přidat foto
-
Reklama
Meduňka je velmi známá pro její příznivý vliv na náš organismus. Především na uklidnění a bolest hlavy. Meduňka má skvělou chuť a sirup z meduňky v kombinaci s citrónem a nebo pomerančem je vynikajícím osvěžením hlavně v letních dnech.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Meduňku pořádně omyjeme, přestříháme na polovinu a vložíme do hrnce. Přidáme na kolečka nakrájený dobře opláchnutý citrón, kyselinu citrónovou a zalijeme převařenou studenou vodou.
2.
Přikryjeme čistou, suchou utěrkou a necháme stát 24 hodin při pokojové teplotě.
3.
Poté přecedíme, vymačkáme. Do šťávy vsypeme cukr a dáme na plotnu zahřát. Zahříváme asi na 85 stupňů dokud se nám všechen cukr nerozpustí.
4.
Hotový sirup přelijeme do dobře vypláchnutých skleněných lahví a uložíme do chladna.
5.
Můžeme podávat s citrónem, pomerančem a nebo naředit perlivou vodou a udělat osvěžující limonádu.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 80 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 1 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
97.05 kcal |
Protein |
0.01 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
25.06 g
24.98 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.00 g
0.00 g
|
Reklama
Reklama