Houby v octu
- Přidat foto
-
Reklama
U nás doma jsou houby oblíbenou pochoutkou. Ať už je to polévka, omáčka, smaženice, řízky tak i houby v octu. Naložené hříbky se skvěle hodí ke grilovanému masu.
Reklama
Ingredience
Nálev
Postup přípravy
1.
Všechny houby opláchneme, pokrájíme na kousky a vaříme v mírně osolené vodě zhruba 10 minut. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout.
2.
Připravíme si nálev. Všechny suroviny na nálev smícháme a přivedeme k varu. Necháme přejít varem a odstavíme.
3.
Do sklenic si naskládáme houby, zároveň je prokládáme cibulí nakrájenou na kolečka. Zalijeme lákem, sklenice uzavřeme a sterilujeme při 90 stupních 30 minut.
4.
Při servírování můžeme osolit a opepřit čerstvě nadrceným pepřem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 40 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 1 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
41.45 kcal |
Protein |
3.38 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
4.22 g
2.94 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.39 g
0.06 g
|
Reklama
Reklama