Podkrkonošské kyselo
- Přidat foto
-
Reklama
Podkrkonošské kyselo je polévka z chlebového kvásku. Polévka má nakyslou chuť po kvásku, chutná po použitých houbách, po opečené cibulce a ke kyselu se zakusují brambory vařené ve slupce. Doporučuji chlebový kvásek koupit jako těsto přímo v pekárně.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Chlebový kvásek si vložíme do litru teplé vody a necháme rozpustit. Je lepší udělat předem.
2.
Houby si namočíme asi do půl litru vody a dáme vařit společně s kmínem.
3.
Po zhruba 10 minutách přilijeme k houbám zeleninový vývar a vodu s rozpuštěným kváskem. Promícháme a provaříme zhruba 20 minut. Můžeme osolit a opepřit.
4.
Zvlášť v hrnci si uvaříme dobře umyté brambory ve slupce. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout.
5.
V dalším kastrůlku si na másle opečeme cibuli nakrájenou na kostičky a necháme zvlášť. Zdobíme tím polévku při podávání.
6.
Na pánvi si rozehřejeme sádlo a přidáme vejce, které umícháme do tuha. Poté vejce dáme do kysela.
7.
Můžeme podávat. Při podávání posypeme křupavou cibulkou, nasekaným libečkem a ke kyselu zakusujeme brambory ve slupce.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 30 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 14 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
379.44 kcal |
Protein |
11.70 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
44.15 g
5.92 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.45 g
8.18 g
|
Reklama
Reklama