Přepuštěné máslo (ghí) z pomalého hrnce

Pokud klasické máslo zbavíte vody a mléčných bílkovin, vznikne máslo přepuštěné (ghí). Přepuštěné máslo vydrží v uzavřené sklenici i několik měsíců, zvyšuje se také jeho bod zakouření - je tedy vhodné na smažení.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  lžíce

Postup přípravy

1.
Máslo dejte do pomalého hrnce. Poklici nechte trošku pootevřenou, aby mohla unikat pára.
2.
Vařte na vysoký stupeň asi 4 hodiny.
3.
Sceďte přes plátno (mlékařský filtr, několik vrstev gázy, apod.), uzavřete do sklenic a nechte zchladnout
4.
Skladujte v chladu a suchu. Můžete skladovat v lednici, není to však nutné.

Od: BunTom, 28.6.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
Čas: 5 min příprava
4 hod vaření
4 hod 5 min celkem
Množství: 58 × lžíce
Autor: BunTom
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × lžíce
Energetická hodnota
123.62 kcal
Protein
0.15 g
Sacharidy
z toho cukr
0.01 g
0.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.98 g
8.86 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama