Přepuštěné máslo (ghí) z pomalého hrnce
- Přidat foto
-
Reklama
Pokud klasické máslo zbavíte vody a mléčných bílkovin, vznikne máslo přepuštěné (ghí). Přepuštěné máslo vydrží v uzavřené sklenici i několik měsíců, zvyšuje se také jeho bod zakouření - je tedy vhodné na smažení.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Máslo dejte do pomalého hrnce. Poklici nechte trošku pootevřenou, aby mohla unikat pára.
2.
Vařte na vysoký stupeň asi 4 hodiny.
3.
Sceďte přes plátno (mlékařský filtr, několik vrstev gázy, apod.), uzavřete do sklenic a nechte zchladnout
4.
Skladujte v chladu a suchu. Můžete skladovat v lednici, není to však nutné.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 4 hod vaření 4 hod 5 min celkem |
Množství: | 58 × lžíce |
Autor: | BunTom |
Cena ingrediencí: | 1 × lžíce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × lžíce |
Energetická hodnota |
123.62 kcal |
Protein |
0.15 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
0.01 g
0.01 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.98 g
8.86 g
|
Reklama
Reklama