Květákový salát s vejcem
- Přidat foto
-
Reklama
Květákový salát je výborný jako hlavní chod i jako doplněk ke grilovanému masu. Nejlépe chutná vychlazený.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Květák zbavíme listů, vykrojíme košťál, rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme zhruba 10 minut. Tak, aby květák byl na skus. Poté scedíme a propláchneme studenou vodou.
2.
Do mísy si nakrájíme cibuli na kostičky, rajčata na kousky, vařené vejce na kousky a překrájený květák na menší kousky.
3.
Přidáme kysanou smetanu, majonézu, sůl, pepř, citrónovou šťávu a vsypeme nastrouhaný sýr. Dobře promícháme a dáme vychladit do lednice. Vychlazený můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 10 min vaření 20 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 26 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
350.26 kcal |
Protein |
13.78 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
9.14 g
6.18 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
28.47 g
12.13 g
|
Reklama
Reklama