Římský salát se ztraceným vejcem
- Přidat foto
-
Reklama
Římský salát je skvělým letním osvěžením. Můžeme si ho dát jako hlavní chod a nebo ho použít jako přílohu. Kdo má rád může doplnit o pečivo.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Salát si rozebereme, omyjeme a překrájíme na větší kousky. Vložíme do mísy a přidáme nakrájenou okurku, ředkvičky, cibuli, jarní cibulku.
2.
Zeleninu si osolíme, opepříme, přidáme olivový olej, balzamikový ocet a překrájené olivy. Promícháme a dáme vychladit do lednice.
3.
Připravíme si ztracené vejce. Do hrnce si dáme vodu a přivedeme k varu. Do vařící vody přidáme ocet, lžící kroužíme ve vodě tak, abychom vytvořili vír. Do něj rozklepneme vejce a necháme 3 minuty vařit. Poté vejce vytáhneme.
4.
Můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 3 min vaření 18 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 31 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
283.70 kcal |
Protein |
8.01 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
9.92 g
5.39 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
21.85 g
3.78 g
|
Reklama
Reklama