Římský salát se ztraceným vejcem

Římský salát je skvělým letním osvěžením. Můžeme si ho dát jako hlavní chod a nebo ho použít jako přílohu. Kdo má rád může doplnit o pečivo.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Salát si rozebereme, omyjeme a překrájíme na větší kousky. Vložíme do mísy a přidáme nakrájenou okurku, ředkvičky, cibuli, jarní cibulku.
2.
Zeleninu si osolíme, opepříme, přidáme olivový olej, balzamikový ocet a překrájené olivy. Promícháme a dáme vychladit do lednice.
3.
Připravíme si ztracené vejce. Do hrnce si dáme vodu a přivedeme k varu. Do vařící vody přidáme ocet, lžící kroužíme ve vodě tak, abychom vytvořili vír. Do něj rozklepneme vejce a necháme 3 minuty vařit. Poté vejce vytáhneme.
4.
Můžeme podávat.

Od: Petuler, 16.7.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
3 min vaření
18 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 31 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
283.70 kcal
Protein
8.01 g
Sacharidy
z toho cukr
9.92 g
5.39 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.85 g
3.78 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama