Holandský řízek

Šťavnatý holandský řízek, který si s chutí dáte s brambory, hranolky nebo bramborovou kaší jako hlavní chod, či po studenu jako svačinu na cesty. Není nikdy vysušený. Šup s ním do alobalu společně s kyselou okurkou a hurá s batohem na výlet.

Reklama

Ingredience

Trojobal

Na smažení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do uzavíratelné mísy dáme mleté maso, smícháme s vejcem, kořením a prolisovaným česnekem. Zalijeme mlékem a promícháme.
2.
Mísu uzavřeme a necháme v lednici do druhého dne. Celé mléko by mělo být v mase.
3.
K hmotě přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a promícháme. Vytvoříme asi 1 cm vysoké placičky a obalujeme v trojobalu.
4.
Smažíme ve větším množství oleje. Jednu stranu usmažíme zprudka, otočíme. Snížíme teplotu a velmi pomalu propékáme druhou stranu.
5.
Podáváme s brambory nebo chlebem.

Od: Iva V, 20.7.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
20 min vaření
24 hod celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 21 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
505.89 kcal
Protein
28.55 g
Sacharidy
z toho cukr
7.87 g
3.17 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
39.99 g
14.60 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama