Holandský řízek
- Přidat foto
-
Reklama
Šťavnatý holandský řízek, který si s chutí dáte s brambory, hranolky nebo bramborovou kaší jako hlavní chod, či po studenu jako svačinu na cesty. Není nikdy vysušený. Šup s ním do alobalu společně s kyselou okurkou a hurá s batohem na výlet.
Reklama
Ingredience
Trojobal
Na smažení
Postup přípravy
1.
Do uzavíratelné mísy dáme mleté maso, smícháme s vejcem, kořením a prolisovaným česnekem. Zalijeme mlékem a promícháme.
2.
Mísu uzavřeme a necháme v lednici do druhého dne. Celé mléko by mělo být v mase.
3.
K hmotě přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a promícháme. Vytvoříme asi 1 cm vysoké placičky a obalujeme v trojobalu.
4.
Smažíme ve větším množství oleje. Jednu stranu usmažíme zprudka, otočíme. Snížíme teplotu a velmi pomalu propékáme druhou stranu.
5.
Podáváme s brambory nebo chlebem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 20 min vaření 24 hod celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 21 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
505.89 kcal |
Protein |
28.55 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
7.87 g
3.17 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
39.99 g
14.60 g
|
Reklama
Reklama