Sýr z mléka a vajec
- Přidat foto
-
Reklama
Tento sýr se vyrábí hlavně na Slovensku, kde ho tradičně vyrábí na Velikonoce, a proto ho nazývají velikonoční sýr. Do sýru si můžete přidávat koření jako chilli, pažitku, provensálské koření. Existuje i varianta na sladko, ale tu doma neděláme.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Mléko dáme do hrnce, osolíme a přivedeme k varu.
2.
V misce si smícháme kysanou smetanu s vejci.
3.
Až se nám mléko začne vařit přidáme smíchanou hmotu a necháme vařit zhruba 5 minut. Vytvoří se nám hrudky a oddělí se tekutina.
4.
Poté si dáme na cedník plátěnou utěrku a obsah hrnce slijeme. Utěrku zabalíme do koule a zkusíme vymačkat všechnu tekutinu. Necháme vychladnout a zabalenou kouli dáme na 4 hodiny do lednice.
5.
Můžeme podávat s pečivem, salátem, na kostky nakrájený s chilli kořením.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
2 min příprava 5 min vaření 4 hod 7 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
119.48 kcal |
Protein |
5.30 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
5.82 g
5.78 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.38 g
4.31 g
|
Reklama
Reklama