Žurek
- Přidat foto
-
Reklama
Žurek je tradiční polská polévka, která se připravuje z žitného zákvasu. Polévka má nakyslou chuť a je doplněná o více druhů uzenin, brambory a při podávání vkládáme uvařené vejce.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Chlebový kvásek si na noc namočíme do litru teplé vody a necháme rozpustit.
2.
Do hrnce si dáme jeden litr zeleninového vývaru, vložíme houby, všechnu uzeninu nakrájenou na větší kousky, přidáme na osminky nakrájenou cibuli, na kousky nakrájený česnek,na kostičky brambory, nové koření, celý pepř, bobkový list, libeček a přivedeme k varu.
3.
Vaříme zhruba deset minut. Poté přilijeme zbytek zeleninového vývaru a rozpuštěný kvásek i s vodou. Přivedeme k varu a vaříme dalších dvacet minut.
4.
Polévku odstavíme z plotny. Osolíme, opepříme, vložíme v rukách rozmělněnou majoránku, pokud je třeba přidáme vegetu. Podáváme s vařeným vejcem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 40 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 27 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
466.49 kcal |
Protein |
18.90 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
29.18 g
4.44 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
29.34 g
10.48 g
|
Reklama
Reklama