Vajíčková polévka

Rychle připravená polévka, ke které potřebujete jen pár ingrediencí. Pokud budete chystat pro děti, chvíli prošlehejte tyčovým mixérem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si do misky připravte rozšlehaná vejce. Do konvičky vodu na zalití. Příprava je hodně rychlá, je vhodné mít vše při ruce.
2.
V hrnci rozehřejte sádlo a přidejte hrubou moukou. Dobře promíchejte a restujte, dokud mouka nebude růžová, světle hnědá.
3.
Rychle přidejte rozšlehaná vejce a míchejte. Jakmile se vejce mírně orestují zalijte vodou.
4.
Dobře promíchejte, přidejte masox, zeleninu, petrželku a vařte do změknutí zeleniny.
5.
V polévce si můžete ponechat větší vaječné kousky nebo trošku prošlehat tyčovým mixérem pro jemnější strukturu.

Od: Iva V, 27.7.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 min příprava
15 min vaření
17 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
124.86 kcal
Protein
4.41 g
Sacharidy
z toho cukr
6.54 g
0.23 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.84 g
3.30 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama