Kuřecí rosol s vařeným vejcem a zeleninou
- Přidat foto
-
Reklama
Kuřecí rosol s masem, zeleninou a vejcem je opravdovou pochoutkou. Můžeme podávat jen tak s pečivem a nebo posypat nakrájenou cibulkou a pokapat octem.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do tlakového hrnce si vložíme opláchnutá stehna a zalijeme asi 2 litry vody. Přidáme nové koření, celý pepř, majoránku, sůl, cibuli, česnek, zavřeme hrnec a vaříme 40 minut.
2.
Po 40 minutách vypustíme tlak a hrnec otevřeme, přidáme vcelku očištěnou kořenovou zeleninu. Hrnec uzavřeme a vaříme dalších 20 minut.
3.
Než se nám vše uvaří, připravíme si misky do kterých dáme na kolečka vařené vejce. Kdo má čerstvý hrášek na zahrádce může přidat i hrášek.
4.
Po uvaření a vypuštění tlaku z hrnce, hrnec otevřeme. Vyjmeme maso a zeleninu. Maso vykostíme a nakrájíme na kousky, zeleninu na kostičky a vložíme do připravených misek s vařeným vejcem.
5.
Poté si vývar scedíme a přidáme želatinu podle návodu na obalu. Já nejprve rozmíchala ve 150 ml vařícího vývaru a po rozpuštění jsem dolila 500 ml studené vody. Smíchala jsem s vývarem a nalila do mističek.
6.
Necháme v lednici ztuhnout zhruba 4 hodiny. Můžeme podávat s pečivem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
4 hod 10 min příprava 1 hod vaření 5 hod 10 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 16 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
321.82 kcal |
Protein |
25.51 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
10.08 g
4.55 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
19.39 g
5.48 g
|
Reklama
Reklama