Kynuté knedlíky s ostružinami a přelivem z kysané smetany
- Přidat foto
-
Reklama
Sladké knedlíky, ať už kynuté nebo tvarohové, jsou oblíbeným moučníkem. Protože máme letos velkou úrodu ostružin, pustili jsme se do přípravy ostružinových knedlíků. Výsledek stál za to.
Reklama
Ingredience
Na těsto
Na knedlíky
Náplň do knedlíků
Postup přípravy
1.
Do mísy dáme mouku a osolíme. V hrníčku zvlášť si připravíme kvásek a to tak, že do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme 5 minut odpočinout, až nám vzejde kvásek.
2.
Kvásek přilijeme k těstu a přidáme žloutky. Vypracujeme těsto a necháme v teple vykynout zhruba 60 minut.
3.
Po vykynutí vykrajujeme z těsta lžící knedlíky, které na pomoučněném vále rozválíme na placičky a plníme ostružinami. Po naplnění necháme ještě 30 minut kynout přikryté utěrkou.
4.
Knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 4 minuty z každé strany, dokud nám knedlíky nevyplavou. Poté cedníkem vybereme a ihned propícháme vidličkou, aby se nám nesrazily. Můžeme promastit máslem.
5.
V misce si smícháme kysanou smetanu, jogurt, ostružiny a cukr a při podávání knedlíky poléváme.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 hod 30 min příprava 8 min vaření 1 hod 38 min celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 14 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
304.87 kcal |
Protein |
8.52 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
44.80 g
8.69 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.23 g
4.52 g
|
Reklama
Reklama