Skořicový chlebík s třešněmi
- Přidat foto
-
Reklama
Jednoduše připravený dezert, do kterého můžete použít čerstvé i kompotované ovoce. Nejlépe chutná s třešněmi nebo višněmi. Dozdobit můžete polevou.
Reklama
Ingredience
Vymazání formy
Postup přípravy
1.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a skořicí. Máslo necháme úplně změknout. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
2.
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme po kouskách máslo a zašleháme. Postupně zašleháme mléko.
3.
Nakonec vmícháme směs mouky. Prošleháme mixérem. Třešně vypeckujeme a vařechou zamícháme do těsta.
4.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 ° asi 50 minut. Pocukrujeme nebo ozdobíme polevou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 50 min vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
189.45 kcal |
Protein |
3.19 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
31.01 g
13.95 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.70 g
3.27 g
|
Reklama
Reklama