Konjakové těstoviny s tuňákem a zeleninou
- Přidat foto
-
Reklama
V dnešní době plné diet, kdy řešíme zdravé stravování, chceme, aby nás strava dostatečně zasytila, a zároveň jsme po ni příliš nepřibrali. V případě příloh se vždy nabízí otázka, kterou zvolit, aby náš denní poměr bílkovin, sacharidů a tuku byl vyvážený. Výbornou alternativou jsou takzvané konjakové těstoviny. Konjakové těstoviny mají nula procent tuku, nula procent cukru a téměř žádné kalorie. Tzv. glukomanan, který tyto těstoviny obsahují, v žaludku zvětší svůj objem, a my tak máme pocit, že jsme dostatečně sytí. Tím logicky dochází k redukci velikosti porce a následnému zachovávání váhy nebo hubnutí. A i přesto, že milujeme všechny ty klasické italské těstoviny, nudle a špagety, zkusme je vyměnit za těstoviny z konjaku.
Jaké další přednosti mají konjakové těstoviny?
- V žaludku se smíchají s potravou a tím vznikne tekutina, která vysílá do mozku informaci, že obsah žaludku je plný.
- Snižuje se absorpce cukrů. Glykemická křivka má tak vyrovnanější průběh a tělo lépe přijímá obsah celého pokrmu.
- Bylo zjištěno, že glukomanan u diabetiků II. typu snižuje hladinu cholesterolu v krvi.
- Jsou tzv. zásadité, tedy působí proti překyselení.
- Neobsahují cukr a lepek. Pochutnají si vegetariáni, vegani i celiaci.
Ingredience
Postup přípravy
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 5 min vaření 10 min celkem |
Množství: | 1 × porce |
Autor: | Evánek |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 58 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
286.71 kcal |
Protein |
30.07 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
6.00 g
0.00 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.47 g
2.13 g
|