Zapékané cuketové brambory
- Přidat foto
-
Reklama
Oblíbené francouzské brambory v lehčí podobě. Jsou chutné a plné lákavé letní zeleniny. Provoněné jsou česnekem a bazalkou.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Zapékací mísu vymažeme směsí másla a prolisovaného česneku. Nakrájíme zeleninu, brambory nakrájíme na kolečka.
2.
Ve velkém pekáči budete mít dvě patra brambor a zeleniny. V menším více a je třeba rozdělit zeleninu a koření mezi brambory v jiném poměru než polovičním.
3.
Na dno pekáče dáme polovinu brambor, ochutíme polovinou drceného kmínu, solí a pepřem.
4.
Poklademe polovinou zeleniny.
5.
V misce smícháme bazalku, papriku, majoránku, sůl a pepř. Posypeme zeleninu cca polovinou směsi. Přidáme na proužky nakrájenou šunku, opět poloviční množství.
6.
Dáme druhou polovinu brambor, sůl, pepř, drcený kmín. Druhou polovinu zeleniny, posypeme kořením. Přidáme šunku a zalijeme rozšlehanými vejci.
7.
Pečeme pod poklicí na 170 stupňů asi 1,5 hodiny. Nepodléváme.
8.
Před koncem pečení odklopíme, přidáme nastrouhaný sýr a zapékáme pod grilem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 1 hod 30 min vaření 1 hod 45 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 80 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,172.56 kcal |
Protein |
54.86 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
144.48 g
14.77 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
35.18 g
19.46 g
|
Reklama
Reklama