Hrníčkový recept na perník s čokoládovou polevou
- Přidat foto
-
Reklama
Výborný perník s čokoládovou polevou hotový za necelou hodinku zvládne každý a zachutná celé rodině. Provoňte sladce svou kuchyň a sledujte, jak rychle perník zmizí ze stolu. Vyzkoušejte jednoduchý hrníčkový recept.
Reklama
Ingredience
Na těsto
Náplň a poleva
Postup přípravy
1.
Nejprve smícháme cukr a vejce v mixéru, nebo vytřeme v míse do hladka.
2.
Poté přidáme mléko, rum, olej a promícháme.
3.
Nakonec přimícháme mouku, perník do pečení, skořici, kakao a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladké těsto.
4.
Předehřejeme si troubu na 180 °C a těsto vylijeme na vymazaný plech a pečeme cca 30-40 min.
5.
Jakmile je perník hotový, necháme ho vychladnout, rozřízneme na polovinu a namažeme marmeládou.
6.
Rozehřejeme si čokoládovou polevu, potřeme s ní povrch perníku a necháme vychladnout a ztuhnout v lednici cca 30 min.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 40 min vaření 55 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 13 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
401.21 kcal |
Protein |
6.86 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
72.49 g
44.96 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
16.87 g
6.44 g
|
Reklama
Reklama