Rychlá rajská omáčka
- Přidat foto
-
Reklama
Přemýšlíte, co uvařit k obědu a nemáte moc času? V případě, že vám v lednici zbyl rajčatový protlak, vyzkoušejte recept na rychlou rajskou omáčku, kterou budete mít za 30 min. hotovou. Vhodná příloha jsou těstoviny nebo knedlík.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve v hrnci necháme rozehřát máslo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
2.
Jakmile je cibulka do zlatova, přidáme mouku a necháme ji zpěnit.
3.
Poté přidáme koření dle chuti. Já dávám 3 ks bobkového listu, 8 kuliček nového koření, 3 kousky hřebíčku, sůl a pepř a přilijeme hovězí vývar.
4.
Takto necháme cca 10 min. povařit, a nakonec přidáme rajčatový protlak a vaříme cca dalších 10 min.
5.
Dochutíme solí, pepřem a cukrem a v případě potřeby dohustíme omáčku moukou s vodou. A je hotovo.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
91.29 kcal |
Protein |
2.64 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
5.90 g
1.85 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
6.25 g
3.82 g
|
Reklama
Reklama