Zapečená cuketa s rajčaty a parmazánem

Výborná kombinace bylinek a parmazánu udělá z pár ingrediencí vynikající pochoutku.

Milovníci sýrů mohou těsně před ztuhnutím vajíček zastrkat mezi zeleninu pár kousků mozzarelly, ovčího nebo kozího sýru.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Cuketu a rajčata opláchneme a osušíme. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka a rajčata na měsíčky. Parmazán nastrouháme najemno a smícháme s rozšlehanými vejci.
2.
Česnek a tymián nasekáme najemno a promícháme s lžičkou oregana a olivovým olejem. Polovinu bylinkového oleje vlijeme do zapékací formy.
3.
Cuketové plátky naskládáme zešikma do formy a rovnoměrně mezi ně zastrkáme měsíčky rajčat. Osolíme a opepříme. Přelijeme rozšlehanými vejci s parmazánem a zalijeme zbytkem bylinkového oleje. Pečeme dozlatova 35 – 40 minut.

Od: Sarrien, 4.9.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
40 min vaření
50 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Sarrien
Cena ingrediencí: 1 × porce = 42 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
429.16 kcal
Protein
20.79 g
Sacharidy
z toho cukr
7.59 g
6.14 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
34.43 g
8.97 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama