Salát z kedlubny a mrkve (nộm su hào cà rốt)
- Přidat foto
-
Reklama
Reklama
Ingredience
Bylinky
Postup přípravy
1.
Kedluben a mrkev nakrájíme nebo nastrouháme na tenké dlouhé nudličky, přidáme 4 lžičky soli, promícháme a necháme odležet 40 minut.
2.
Arašídy pražíme dozlatova na pánvi nebo v troubě. Vyndáme z trouby, uložíme v pečícím papíru nebo utěrce. Necháme vychladnout, arašídy oloupeme a rozmixujeme na větší kousky. (TIP na zpracování arašídy od mé maminky – na pánvi pražit společně se solí, díky které budou arašídy rovnoměrně pražené do zlatova a nespálí se. Loupání – všechny arašídy nasypat do cedníku a rýžovat, slupky se tím oddělí a odpadnou).
3.
Analogicky postup pro seznam (akorát zde se nemusí loupat a rozmixujeme nadrobno).
4.
Bylinky nasekáme nadrobno.
5.
Nudličky z kedlubny a mrkve opláchneme a vyždímáme pořádně v ruce nebo v utěrce a přendáme do misky.
6.
Přidáme 1 lžíci cukru, 1 lžíci citrónové šťávy, lisovaný česnek a pořádně promícháme. Ochutnáme a případně dochutíme dle chuti.
7.
Přidáme nasekané bylinky, arašídy a seznam, promícháme.
8.
Podáváme na talíři a ozdobíme koriandrem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 10 min vaření 1 hod 20 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Snuttig&Nici |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 19 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
171.14 kcal |
Protein |
5.62 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
16.31 g
12.11 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.55 g
1.05 g
|
Reklama
Reklama