Kuře na citrónu s bramborovou kaší
- Přidat foto
-
Reklama
Kuře na citrónu s křupavou kůrčičkou a bramborou kaší je oblíbeným jídlem každého z naší rodiny. Citrón kuřeti dodá zajímavou nakyslou chuť. U nás doma chutná dětem i dospělým. Kuře, pro lepší chuť, doporučuji naložit den předem a nechat přes noc naložené v lednici.
Reklama
Ingredience
Na kaši
Postup přípravy
1.
Celé kuře omyjeme, pečlivě nasolíme, vložíme do pekáče a okořeníme grilovacím kořením, obložíme ho nakrájenou cibulí a citronem, který vložíme také pod kůži a pod křídla.
2.
Kuře můžete na noc nechat naložené v lednici nebo nechte min. 2 hod. naložené před samotným pečením.
3.
Rozehřejte troubu na 180 °C a kuře zalijte připraveným kuřecím vývarem, přiklopte pekáč nebo ho zakryjte alobalem a nechte cca 45 min péct takto v troubě.
4.
Jakmile je maso měkké, odklopte kuře a zesilte troubu na 220 °C a nechte dopéct kůži do křupava cca 15-20 min.
5.
Na bramborovou kaši si připravte ½ kg oloupaných brambor, máslo dle potřeby a mléko.
6.
Brambory uvařte do měkka, vylijte vodu, přidejte máslo a nechte ho rozpustit.
7.
Poté přidávejte mléko a brambory rozšťouchejte nebo kaši rozmixujte v mixéru. Mléko přilévejte postupně a hlídejte konzistenci kaše. A můžete podávat. Dobrou chuť.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
3 hod příprava 1 hod vaření 4 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 48 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
798.21 kcal |
Protein |
53.21 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
43.33 g
10.95 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
45.19 g
7.99 g
|
Reklama
Reklama