Dušená krkovice s rajčaty a cuketou
Pomalu dušená šťavnatá krkovice se sezónní zeleninou chutná nejlépe s těstovinami, ale můžete ji vyzkoušet i s rýží nebo zcela bez přílohy.
Reklama
Postup přípravy
1.
Maso nakrájíme na kostičky. Cibuli na drobné kousky. Ve velkém hrnci se širokým dnem rozehřejeme sádlo a cibuli. Pokud je krkovice více prorostlá, můžeme dát sádla menší množství.
2.
Cibuli lehce orestujeme, přidáme krkovici a koření. Dobře promícháme a podlijeme vodou do 2/3.
3.
Přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu dusíme 1 hodinu. Kontrolujeme vodu. Po hodině přidáme na kostičky nakrájená rajčata a cuketu.
4.
Dusíme další hodinu. Podáváme s těstovinami a můžeme zdobit sýrem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
385.51 kcal |
Protein |
33.95 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
11.37 g
10.06 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
21.80 g
6.19 g
|
Reklama
Reklama