Hrníčkový recept na cuketovou buchtu s mascarpone

Tato buchta je výborná jako sytá snídaně i svačina. Buchta je opravdu sytá a opravdu chuťově výborná. Díky podmáslí a cuketě je buchta nadýchaná a mascarpone se šlehačkou krásně zjemní její chuť. Už při pečení se budou všem v blízkosti kuchyně sbíhat chutě. Doporučuji vyzkoušet.

Ingredience (12 x ks)

Na výplň

Postup přípravy

  1. Nejprve si nastrouháme cuketu a nameleme ořechy v případě, že jste nekoupili mleté.
  2. Cukr a vejce smícháme do hladké hmoty a pomalu přimícháváme ostatní ingredience až vznikne hladké těsto. Ideální je dát vše do mixéru a pořádně promixovat, pokud máte doma k dispozici.
  3. Jakmile je těsto hladké, troubu si rozehřejte na 180 °C a vymažte plech. Buchta hodně nakyne, takže raději vyšší plech.
  4. Pečte cca 45 min – 1 hod v troubě, průběžně kontrolujte špejlí a jakmile se vám těsto na špejli nebude lepit, buchta je hotová.
  5. Na výplň budete potřebovat mascarpone 250 ml a smetanu ke šlehání. Nejprve vyšlehejte smetanu a pak do ní přidejte mascarpone a vymíchejte do hladkého krému.
  6. Jakmile bude buchta upečená, nechte ji vychladnout, rozkrojte na půl a vymažte připraveným krémem. Přejeme dobrou chuť!

Nutriční hodnoty (1 x ks)

Energ. hodnota: 466.09 kcal | Protein: 8.56 g | Sacharidy: 39.74 g | z toho cukr: 23.32 g | Tuk: 30.46 g | z toho nas. MK: 13.65 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2790-hrnickovy-recept-na-cuketovou-buchtu-s-mascarpone