Švestkové víno
- Přidat foto
-
Reklama
Pro milovníky experimentů s ovocem přináším recept na švestkové víno. Chce to trochu času a práce, ale výsledek vás překvapí. Víno je sladké a jemně perlivé.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Dobře zralé švestky, umyjeme, vypeckujeme a vložíme do velkého hrnce. Rozdrtíme tyčovým mixérem na kaši.
2.
Ke směsi přidáme kyselinu citrónovou a spaříme 2 litry vařící vody. Poté na mírném ohni vaříme 15 minut. Necháme směs vychladnout.
3.
Odebereme si 200 ml vychladnuté směsi a rozmícháme do ní vinné kvasinky a necháme 12 hodin stát.
4.
Kvasinky přidáme ke směsi, zakryjeme poklicí a necháme 2 dny zakvasit při pokojové teplotě.
5.
Po rozkvašení směs vylisujeme do demižonu. Výlisky dáme znovu do hrnce, přelijeme 1 litrem vroucí vody a znovu mírně povaříme 15 minut.
6.
Po vychladnutí tento druhý výluh vylisujeme a přidáme do demižonu k původnímu moštu.
7.
Svaříme si litr vody s cukrem a vychladlé přidáme také do demižonu. Necháme 1 den odstát a můžeme začít ochutnávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
72 hod příprava 30 min vaření 72 hod 30 min celkem |
Množství: | 35 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
176.29 kcal |
Protein |
1.00 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
42.88 g
42.69 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.40 g
0.02 g
|
Reklama
Reklama