Šneky z kynutého těsta
- Přidat foto
-
Reklama
Jsou naprosto vynikající. Vláčné, plné skořice a na rozdíl od těch z kupovaného listového těsta, jsou naprosto domácí. Upečte je dětem na svačinku nebo rodině k nedělní kávičce. Chutnat budou všem!
Reklama
Ingredience
Těsto
Skořicová náplň
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravte kvásek. Droždí rozdrobte do vlažného mléka a přidejte cukr a špetku soli. Nechte kynout zhruba 15-30 minut. Jakmile kvásek vzejde, můžete začít s těstem. Do velké mísy vsypte mouku, přilijte rozpuštěný tuk - ten ale nesmí být horký - a pak přidejte vzešlý kvásek. Vypracujte vláčné těsto. Zakryjte ho utěrkou a nechte ho ještě hodinu kynout na teplém na místě.
2.
Nakynuté těsto rozdělte na několik dílů. Z každého dílu vyválejte čtverec a potřete jej skořicovou náplní. Náplň: Změklé máslo smíchejte se skořicí a s cukrem a máte hotovo. Potřený čtverec srolujte do "rolády" a tu krájejte na kolečka. Každé kolečko ještě potřete rozšlehaným vejcem, aby se pěkně lesklo, a posypte skořicovým cukrem.
3.
Šneky skládejte na plech vyložený pečícím papírem. Protože pečete z kynutého těsta, nechte šneky ještě chvíli kynout v teple, ať zvětší svůj objem na maximum. Mezitím předehřejte troubu na 200 °C. Nakynuté šneky pečte asi 10 minut při teplotě 180 °C. Kontrolujte, jestli se nepřipalují. Hotové šneky můžete pocukrovat moučkovým cukrem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 10 min vaření 2 hod 10 min celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Barbora |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
316.76 kcal |
Protein |
6.15 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
39.77 g
8.82 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.61 g
4.68 g
|
Reklama
Reklama