Crème Brûlée
- Přidat foto
-
Reklama
Francouzský dezert ze smetany, žloutků a vanilky s karamelovou krustou.
Reklama
Ingredience
Na posypání
Postup přípravy
1.
Zapněte troubu na 150°C.
2.
Smetanu nalijte do hrnce a dejte vařit na mírný plamen. Rozřízněte vanilkový lusk, vyškrábněte semínka a přidejte ke smetaně. Přidejte také zbytek vanilkového lusku bez semínek.
3.
Než se začne smetana vařit, prošlehejte si žloutky s cukrem.
4.
Až se začne smetana vařit, přišlehejte ji postupně do žloutků s cukrem. Nezapomeňte vyndat zbytek vanilkového lusku.
5.
Směs nalijte do formiček. Formičky dejte do pekáče a zalijte do půlky horkou vodou (z rychlovarné konvice). Dejte pozor, ať vám voda nenateče do formiček. Opatrně dejte do trouby a pečte 30-35 minut.
6.
Vyndejte z trouby a nechte při pokojové teplotě zchladnout. Poté nechte ještě minimálně 2 hodiny v lednici ztuhnout. Crème Brûlée vydrží v lednici před finální fází i 2 dny.
7.
Nakonec posypte cukrem a vytvořte na povrchu karamel pomocí flambovací pistole. Karamel můžete vytvořit také v troubě pod grilem. Další možností je zalít likérem a zapálit.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 35 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | BunTom |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 33 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
495.19 kcal |
Protein |
5.81 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
28.01 g
27.48 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
41.06 g
24.82 g
|
Reklama
Reklama