Crème Brûlée

Francouzský dezert ze smetany, žloutků a vanilky s karamelovou krustou.

Reklama

Ingredience

Na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Zapněte troubu na 150°C.
2.
Smetanu nalijte do hrnce a dejte vařit na mírný plamen. Rozřízněte vanilkový lusk, vyškrábněte semínka a přidejte ke smetaně. Přidejte také zbytek vanilkového lusku bez semínek.
3.
Než se začne smetana vařit, prošlehejte si žloutky s cukrem.
4.
Až se začne smetana vařit, přišlehejte ji postupně do žloutků s cukrem. Nezapomeňte vyndat zbytek vanilkového lusku.
5.
Směs nalijte do formiček. Formičky dejte do pekáče a zalijte do půlky horkou vodou (z rychlovarné konvice). Dejte pozor, ať vám voda nenateče do formiček. Opatrně dejte do trouby a pečte 30-35 minut.
6.
Vyndejte z trouby a nechte při pokojové teplotě zchladnout. Poté nechte ještě minimálně 2 hodiny v lednici ztuhnout. Crème Brûlée vydrží v lednici před finální fází i 2 dny.
7.
Nakonec posypte cukrem a vytvořte na povrchu karamel pomocí flambovací pistole. Karamel můžete vytvořit také v troubě pod grilem. Další možností je zalít likérem a zapálit.

Od: BunTom, 30.9.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
35 min vaření
2 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × porce = 33 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
495.19 kcal
Protein
5.81 g
Sacharidy
z toho cukr
28.01 g
27.48 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
41.06 g
24.82 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama