Krůtí karbanátek s vejcem a batátovým pyré
- Přidat foto
-
Reklama
Krůtí karbanátek s chutí po bylinkách je připraven bez mouky, a proto ho můžou jíst i lidé stravující se bez lepku a nebo low carb strávníci.
Reklama
Ingredience
Batátové pyré
Krůtí karbanátek
Postup přípravy
1.
Oloupeme si batáty, nakrájíme na kostky, zalijeme horkou vodou, osolíme a dáme vařit. Vaříme 15-20 minut do měkka.
2.
Krůtí maso si smícháme se vším kořením, vejcem a nastrouhaným sýrem. Necháme chvíli odležet.
3.
Na pánvi si rozehřejeme sádlo a lžící vykrajujeme z masa karbanátky a opékáme z obou stran do zlatova. Z každé strany 8-10 minut.
4.
Mezi tím než se nám opečou karbanátky si uděláme batátové pyré. Uvařené batáty scedíme, vložíme máslo a tyčovým mixérem rozšleháme na pyré. Podle potřeby ředíme smetanou.
5.
Po dosmažení karbanátku si na pánev rozklepneme vejce a uděláme si sázené vejce.
6.
Můžeme servírovat. Kdo je zvyklý na zeleninou přílohu, může doplnit zeleninou, případně zelným salátem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 25 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 55 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
754.50 kcal |
Protein |
58.09 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
36.64 g
9.53 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
39.37 g
17.30 g
|
Reklama
Reklama