Pečená vepřová žebra s kořenovou zeleninou
Pečená vepřová žebra můžou být skvělou pochoutkou k obědu, ale i jako chuťovka po studenu třeba k pivu.
Reklama
Postup přípravy
1.
Vepřová žebírka si opláchneme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a potřeme prolisovaným česnekem.
2.
Naskládáme si žebra do pekáče, přidáme papriku, grilovací koření, sojovou omáčku a na kostky nakrájenou cibuli. Podlijeme vodou a dáme do trouby na 180 °C zhruba na 1 hodinu.
3.
Všechnu kořenovou zeleninu si nakrájíme na kostičky, přidáme k žebrům, podlijeme vínem a pečeme další 1 hodinu do změknutí. Během pečení obracíme a podléváme výpekem.
4.
Můžeme podávat s jakoukoliv přílohou, zeleninou, hořčicí, křenem a feferonkama.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
679.20 kcal |
Protein |
59.71 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
26.22 g
11.08 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
30.21 g
6.43 g
|
Reklama
Reklama