Krkovička se zeleninou a vejcem
- Přidat foto
-
Reklama
Šťavnatá a měkká krkovička doplněná paprikou, rajčetem a vejcem. Výborně zasytí a hodí se k rýži i bramborové příloze.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Krkovici mírně naklepeme. Z obou stran osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou (nemusí být všechna). Necháme chvíli stranou.
2.
Nakrájíme cibuli a dáme ji restovat na sádlo do zapékací mísy. Přidáme plátky krkovičky, orestujeme z obou stran.
3.
Na krkovičku poklademe nakrájenou papriku na proužky, posypeme zbytkem sladké papriky, podlijeme vodou a dáme péci na 160 °C na cca 2 hodiny.
4.
Upečené poklademe nakrájenými rajčaty. Prostřední část masa poklademe kolečky rajčat, po obvodu dáme půl měsíce. Lépe pak drží rozklepnuté vejce.
5.
Nahoru rozklepneme vejce, ještě jednou osolíme a opepříme, znovu přiklopíme poklicí a dáme na 15 minut dopéct.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 2 hod vaření 2 hod 20 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 47 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
568.50 kcal |
Protein |
39.36 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
18.67 g
12.63 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
35.68 g
11.41 g
|
Reklama
Reklama