Krkovička v sýrové omáčce se slaninou a dýňovým pyré
- Přidat foto
-
Reklama
Krkovička v sýrové omáčce má velmi jemnou chuť, je doplněná o kari koření a anglickou slaninu. Jako přílohu jsem zvolila pyré z máslové dýně. Recept neobsahuje lepek.
Reklama
Ingredience
Dýňové pyré
Postup přípravy
1.
Plátky vepřové krkovičky si osolíme, opepříme, posypeme kari kořením.
2.
Na pánvi si rozehřejeme sádlo a maso zprudka opečeme, aby se nám zatáhlo. Přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a orestujeme. Poté podlijeme trochou vody, přikryjeme poklici a dusíme zhruba 40 minut, aby bylo maso měkké.
3.
Po změknutí masa vlijeme smetanu a přidáme tavené sýry. Vaříme do zhoustnutí.
4.
Máslovou dýni oloupeme, nakrájíme na kostky, osolíme, zalijeme vodou a vaříme zhruba 15-20 minut do změknutí. Vodu slijeme, přidáme máslo a tyčovým mixérem rozšleháme na pyré.
5.
Můžeme podávat krkovičku společně s dýňovým pyré.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 55 min vaření 1 hod 5 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 57 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,237.98 kcal |
Protein |
44.22 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
17.45 g
13.91 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
110.38 g
57.45 g
|
Reklama
Reklama