Srnčí hřbet s piškoty
- Přidat foto
-
Reklama
Jednoduchý dezert, který v řezu krásně vypadá, přitom není náročný na suroviny. Při přípravě zabavíte i děti, nejvíce si užívají házení piškotů do těsta. Kdo peče bez dětí může piškoty do těsta naskládat po dvou párech vedle sebe a mít v řezu kočičí oči.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve slepte piškoty marmeládou a pokapejte je v míse rovnoměrně rumem. Nechejte v míse.
2.
Rozdělte žloutky a bílky. Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny a přidejte změklou heru.
3.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a kakaem. V jiné míse ušlehejte sníh z bílků.
4.
Do žloutků přimíchejte směs mouky a mléko. Nakonec opatrně zamíchejte sníh.
5.
Polovinu vlijte do vymazaného a hrubou moukou vysypaného srnčího hřbetu.
6.
Vezměte slepené piškoty a poskládejte je do těsta po délce a vždy pár proti sobě (piškoty „se dívají“ na dlouhé strany formy). Vlijte druhou polovinu těsta.
7.
Pečte na 180 stupňů asi 30 až 40 minut. Hotové můžete polít čokoládovou polevou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 30 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
210.18 kcal |
Protein |
3.82 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
26.85 g
14.31 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.17 g
3.99 g
|
Reklama
Reklama