Vepřová kýta v domácí uncle bens omáččce
- Přidat foto
-
Reklama
Vepřová kýta je na přípravu trochu sušší, a proto ji ráda dělám v omáčkách. Ať už smetanové a nebo v domácí uncle bens. Tato omáčka je nasládlá a přesto velmi výrazné chuti.
Reklama
Ingredience
Uncle bens omáčka
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravíme uncle bens omáčku. Všechny pevné ingredience si nakrájíme a vložíme do hrnce, přidáme všechny ostatní ingredience a vaříme 30 minut. Omáčku co nespotřebujeme si můžeme zavařit a to při teplotě 80 - 90 °C na 20 minut.
2.
Plátky masa si opláchneme, naklepeme, osolíme, opepříme.
3.
V pánvi si rozehřejeme sádlo a plátky masa opečeme z obou stran do zlatova. Poté podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme zhruba 40 minut, aby bylo maso měkké.
4.
Po změknutí přidáme uncle bens omáčku, chvíli prohřejeme v omáčce a můžeme servírovat. Jako přílohu jsem zvolila rýži.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 1 hod 10 min vaření 1 hod 25 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 99 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,499.98 kcal |
Protein |
42.89 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
190.61 g
159.72 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
66.66 g
10.49 g
|
Reklama
Reklama