Vepřová kýta na majoránce s brusinkami
Vepřová kýta v jemné sladké omáčce s příchutí majoránky.
Reklama
Postup přípravy
1.
Opláchnuté plátky vepřové kýty si naklepeme, osolíme a opepříme.
2.
Majoránku si smícháme s lžící oleje a promícháme. Tímto potřeme plátky kýty a necháme chvíli marinovat.
3.
Rozehřejeme si pánev a plátky masa zprudka po obou stranách opečeme. Poté zalijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme do měkka. Zhruba 40 minut.
4.
Po změknutí masa, přidáme smetanu a polovinu brusinek. Vaříme do zhoustnutí.
5.
Můžeme podávat s vařeným bramborem a při podávání dozdobíme druhou polovinou brusinek.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
634.06 kcal |
Protein |
34.50 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
18.54 g
17.47 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
47.97 g
25.14 g
|
Reklama
Reklama