Vepřová kýta na majoránce s brusinkami

Vepřová kýta v jemné sladké omáčce s příchutí majoránky.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Opláchnuté plátky vepřové kýty si naklepeme, osolíme a opepříme.
2.
Majoránku si smícháme s lžící oleje a promícháme. Tímto potřeme plátky kýty a necháme chvíli marinovat.
3.
Rozehřejeme si pánev a plátky masa zprudka po obou stranách opečeme. Poté zalijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme do měkka. Zhruba 40 minut.
4.
Po změknutí masa, přidáme smetanu a polovinu brusinek. Vaříme do zhoustnutí.
5.
Můžeme podávat s vařeným bramborem a při podávání dozdobíme druhou polovinou brusinek.

Od: Petuler, 7.11.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
634.06 kcal
Protein
34.50 g
Sacharidy
z toho cukr
18.54 g
17.47 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
47.97 g
25.14 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama