Boršč
- Přidat foto
-
Reklama
Původní recept k nám přichází z Ukrajiny, ale v každé domácnosti si ho většina z nás vaří po svém. Někdo přidává brambory, někdo polévku sladí nebo naopak přidává citrónovou šťávu. Důležité je, aby základ polévky tvořila červená řepa.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Hovězí a vepřové maso si nakrájíme na kostky. V hrnci si necháme rozehřát 1 lžíci sádla společně s nakrájeným špekem a maso vložíme do hrnce. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Zalijeme vodou a vaříme do měkka. Vepřové maso můžeme vytáhnout dříve, bude uvařené rychleji než hovězí maso.
2.
Ve velkém hrnci si rozehřejeme sádlo a na něm si orestujeme na kostky nakrájenou cibuli a na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme mletou sladkou papriku a po orestování zalijeme vývarem.
3.
Vložíme na nudličky nakrájené zelí, na kostky nakrájenou řepu, překrájené rajčata a všechno koření.
4.
Vaříme do změknutí přibližně 45 minut. Do polévky vložíme uvařené maso, osolíme, opepříme.
5.
Při podávání přidáme do polévky kysanou smetanu.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 45 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 36 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
526.86 kcal |
Protein |
28.83 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
25.46 g
19.53 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
33.03 g
14.19 g
|
Reklama
Reklama