Boršč

Původní recept k nám přichází z Ukrajiny, ale v každé domácnosti si ho většina z nás vaří po svém. Někdo přidává brambory, někdo polévku sladí nebo naopak přidává citrónovou šťávu. Důležité je, aby základ polévky tvořila červená řepa.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hovězí a vepřové maso si nakrájíme na kostky. V hrnci si necháme rozehřát 1 lžíci sádla společně s nakrájeným špekem a maso vložíme do hrnce. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Zalijeme vodou a vaříme do měkka. Vepřové maso můžeme vytáhnout dříve, bude uvařené rychleji než hovězí maso.
2.
Ve velkém hrnci si rozehřejeme sádlo a na něm si orestujeme na kostky nakrájenou cibuli a na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme mletou sladkou papriku a po orestování zalijeme vývarem.
3.
Vložíme na nudličky nakrájené zelí, na kostky nakrájenou řepu, překrájené rajčata a všechno koření.
4.
Vaříme do změknutí přibližně 45 minut. Do polévky vložíme uvařené maso, osolíme, opepříme.
5.
Při podávání přidáme do polévky kysanou smetanu.

Od: Petuler, 8.11.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
45 min vaření
1 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 36 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
526.86 kcal
Protein
28.83 g
Sacharidy
z toho cukr
25.46 g
19.53 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
33.03 g
14.19 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama