Svíčková na smetaně bez špeku
- Přidat foto
-
Reklama
Svíčková omáčka s hovězím masem a knedlíkem je klasikou české kuchyně. U nás doma ji děláme bez špeku. V případě, že ani vy nejste fanoušky špekové příchutě ve svíčkové omáčce, vyzkoušejte tento recept na svíčkovou omáčku bez špeku a uvidíte, že rozdíl téměř nepoznáte.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do hrnce si připravíme olivový olej a lžíci másla a vložíme nakrájené maso na větší kousky.
2.
Maso necháme zprudka opéct na oleji a mezitím si nakrájíme zeleninu.
3.
Zeleninu (mrkev, celer, petržel, cibuli) nestrouhám, pouze nakrájím, vložím do hrnce a nechám cca 10 min. dusit.
4.
Poté přidáme cukr a necháme zkaramelizovat a mezitím si připravíme vývar
5.
Cca po 5-10 min, přidáme hořčici, koření, ocet, vložíme do hrnce maso a zalijeme připraveným hovězím vývarem
6.
Rozehřejeme si troubu na 160 °C a vložíme hrnec do trouby cca na 2 hodiny.
7.
Nakonec vyndáme maso a bobkový list a vše rozmixujeme na hladkou omáčku. Pokud je potřeba zahustěte moukou a nechte ještě povařit aspoň 15 min.
8.
Nakonec omáčku dochutíme smetanou, špetkou soli a můžete podávat. Dobrou chuť.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 2 hod 30 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 53 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
472.82 kcal |
Protein |
35.42 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
26.82 g
16.14 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
23.75 g
15.19 g
|
Reklama
Reklama