Jahodový krém na dorty, řezy, rolády
- Přidat foto
-
Reklama
Oblíbený jahodový krém, který je hladký, nadýchaný a krásně drží tvar i když jej použijete ke zdobení. Množství vychází na naplnění velkých piškotových řezů, pokud budete zdobit dort stačí poloviční množství. Na roládu pak ještě méně.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Mléko a mouku smícháme v menším hrnci a přivedeme k varu. Za stálého a náročného míchaní uvaříme hustou kaši. Vaříme asi 2 minuty.
2.
Do změklého másla zašleháme cukry. Moučkového cukru nechejte část stranou a přisypejte až na konec. Každý jahodový kompot je jinak sladký.
3.
Kaši nechejte vychladnout a vmíchejte do směsi postupně, vždy zašlehejte jednu lžíci. Následně zašlehejte jahody a jahodovou šťávu.
4.
Nakonec doslaďte podle chuti a rovnou nanášejte na moučníky. Moučník i s krémem dejte vychladit.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 5 min vaření 20 min celkem |
Množství: | 30 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
174.97 kcal |
Protein |
0.66 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
20.09 g
18.34 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.52 g
6.60 g
|
Reklama
Reklama