Dort Pavlova zdravě a fit

Ochutnali jste dort Pavlova? Křehký, jemný a rozplývající se na jazyku. Přesně takový je a všichni ho milují!

Věřím, že se mezi námi nenajde nikdo, kdo by o tomto dortu alespoň jednou neslyšel. Jeho základ tvoří bílky a také velké množství cukru. Já jsem si dnes pro vás přichystala lehčí a zdravější verzi, která je stejně tak dobrá a chutná, jako ta klasická.

Ingredience (8 x porce)

Na korpus

Na krém

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 150 °C. Do oddělených bílků přidáme špetku soli a vyšleháme do tuhého sněhu. Přidáme kypřící prášek, xylitol, ocet a lehce vmícháme do bílků. Na plech vyložený pečícím papírem přemístíme sníh, který pomocí lžíce tvarujeme do kruhu. V troubě snížíme teplotu na 100 °C a pečeme cca 80minut. Poté troubu vypneme a korpus v ní necháme vychladnout (troubu neotvírejte ani po vypnutí)!
  2. Tvaroh vyšleháme s medem a vznikne nám krém, kterým dort potřeme těsně před podáváním. Nakonec ozdobíme ovocem a lehce pokapeme medem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 108.22 kcal | Protein: 10.45 g | Sacharidy: 11.30 g | z toho cukr: 6.78 g | Tuk: 2.98 g | z toho nas. MK: 1.80 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2896-dort-pavlova-zdrave-a-fit