Kuřecí čtvrtky s brambory a hokaido
Výborné kuřecí maso a k tomu zajímavá příloha. Vše pečete v jednom pekáči, takže se chutě příjemně promíchají a znamená to minimum nádobí.
Reklama
Postup přípravy
1.
Na kostičky nakrájíme cibuli a dáme do pekáče společně s olejem. Přidáme kuřecí čtvrtky, které okořeníme solí, pepřem a kmínem z obou stran. Posypeme 1 lžičkou papriky a polovinou kari koření. Otočíme kůží dolů a pečeme 40 minut na 160 °C.
2.
Mezitím si oškrábeme hokaido a nakrájíme na kostičky. Brambory vezmeme malé, nejlépe ranné. Necháme ve slupce, pouze omyjeme. Rozkrojíme. Česnek oloupeme a rozkrájíme na menší kousky (nelisovat).
3.
Otevřeme pekáč, vyjmeme maso. Přidáme hokaido, brambory, česnek. Okořeníme paprikou, kari kořením, solí, pepřem a kmínem. Trochu promícháme s cibulí.
4.
Vrátíme kuřecí čtvrtky, kůží nahoru. Pečeme další hodinu. Nakonec odklopíme víko a dopékáme pod grilem.
5.
Po celou dobu nepodléváme.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
864.09 kcal |
Protein |
51.73 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
43.20 g
13.06 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
52.01 g
13.25 g
|
Reklama
Reklama