Mrkvánky – mrkvové slepované cukroví
- Přidat foto
-
Reklama
Pokud chcete zkusit trochu netradiční recept na slepované cukroví, vyzkoušejte naše „Mrkvánky“. Název jim dala naše babi, která když viděla že strouhám mrkev do těsta, v celku ji to překvapilo. Když ochutnala, nestačila se divit, jak je cukroví měkké a lahodné. Příprava slepovaného mrkvového cukroví je rychlá, snadná a dozdobit je můžete ještě čokoládovou polevou.
Reklama
Ingredience
Na dozdobení
Postup přípravy
1.
Nejprve si rozehřejte máslo a smíchejte ho s cukrem.
2.
Nastrouhejte si najemno mrkev a přidejte k cukru a máslu.
3.
Poté přimíchávejte postupně ostatní suroviny a rukama či v robotu z nich vytvořte těsto.
4.
Těsto by se vám nemělo lepit, naopak velmi dobře drží konzistenci. Vložte do alobalu a lednice cca na 2 hod. aby zatuhlo a lépe se vám válelo.
5.
Jakmile je tuhé, připravte si vál a těsto si rozdělte na 2 kusy.
6.
Vyválejte a vykrajujte libovolné tvary.
7.
Troubu si předehřejte na 170 °C a pečte 10 – 12 min. Do zlatova.
8.
Ještě teplé vyválejte v cukru a nechte vychladnout.
9.
Poté potřete marmeládou a slepte k sobě a je hotovo.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 40 min vaření 55 min celkem |
Množství: | 4 × plechy |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × plechy = 18 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × plechy |
Energetická hodnota |
717.60 kcal |
Protein |
7.79 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
90.15 g
50.64 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
35.95 g
19.73 g
|
Reklama
Reklama