Recept na květákový mozeček známe asi všichni z dětství či školních jídelen. U dětí tento recept úspěchy neslaví, ale vegetariáni ho opět zařazují do svého jídelníčku, alespoň u nás doma. Příprava je rychlá a nenáročná.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Nejprve si připravte květák, očistěte ho a uvařte do měkka.
Když se bude květák vařit, oloupejte brambory a dejte je vařit na mírný oheň.
Jakmile je uvařený květák, nechte z něj odkapat vodu a do hrnce si připravte olej.
Cibuli si nakrájejte na malé kousky, přidejte do hrnce a nechte opéct do zlatova.
Květák si nakrájejte na menší kousky a jakmile je cibule do zlatova opečená, přidejte také do hrnce a osolte a opepřete dle chuti.
Nechte minutku opékat a připravte si vejce a rozmíchejte je v hrnku.
Nalijte je ke květáku a míchejte, dokud vejce nejsou hotová.
Brambory by měly být uvařené téměř ve stejné chvíli, jako budete finišovat mozeček.
Pak už stačí dát na talíř a podávat k obědu či k večeři. Dozdobit můžete pažitkou nebo rajčetem. Dobrou chuť.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 512.61 kcal |
Protein: 23.21 g |
Sacharidy: 74.76 g |
z toho cukr: 8.96 g |
Tuk: 9.22 g |
z toho nas. MK: 3.07 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2938-kvetakovy-mozecek-s-bramborem