Vepřové srdce na smetaně, rýže

Vepřové srdce potřebuje trochu více času na přípravu, ale můžete ho vařit i v tlakovém hrnci. Maso je libové a velmi chutné. Jídlo je připravované bez mouky.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Srdíčka si omyjeme, odřežeme co se nám nelíbí a nakrájíme na menší plátky.
2.
V hrnci si rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájený špek. Vše společně orestujeme.
3.
Do hrnce vložíme nakrájené maso, osolíme a opepříme. Opečeme ze všech stran, aby se nám zatáhlo.
4.
Podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme do změknutí. Asi dvě hodiny.
5.
Až nám maso změkne, přidáme hořčici, smetanu, sýry a vaříme do zhoustnutí. Na závěr dochutíme rozmarýnem.
6.
Rýži si uvaříme podle návodu na obalu a můžeme podávat.

Od: Petuler, 27.1.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
3 hod vaření
3 hod 10 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 24 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
585.14 kcal
Protein
23.14 g
Sacharidy
z toho cukr
5.85 g
2.78 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
53.22 g
24.36 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama