Hovězí plátky s fazolemi, chilli omáčkou a tymiánovými hranolky
- Přidat foto
-
Reklama
Jestli máte chuť na fazole, ale nechcete klasiku s párkem, vyzkoušejte je s hovězím masem a sladkou chilli omáčkou.
Reklama
Ingredience
tymiánové hranolky
Postup přípravy
1.
Hovězí kýtu si očistíme a nakrájíme na menší plátky. Maso naklepeme, osolíme a opepříme.
2.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a necháme zatáhnout. Chvíli restujeme.
3.
Poté přidáme rajčatový protlak, chilli omáčku, cukr a důkladně promícháme. Zalijeme vývarem a dusíme, dokud není maso měkké.
4.
Během dušení si připravíme hranolky. Brambory oloupeme a nakrájíme na přibližně stejně velké hranolky.
5.
Vyskládáme si je na na plech s pečícím papírem, osolíme a zasypeme tymiánem. Zastříkneme olejem a ve vyhřáté troubě pečeme na cca 200 stupňů dozlatova.
6.
Pokud nemáte rádi tymián, použijte jakékoliv jiné koření či pouze sůl.
7.
Jakmile máme maso už skoro úplně měkké, přidáme do hrnce fazole a prohříváme. Je možné, že už nebude potřeba omáčku zahušťovat, pokud přeci jenom, zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě.
8.
Ještě chvíli prohřejeme a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 2 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 49 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
424.22 kcal |
Protein |
35.63 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
44.57 g
11.04 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.01 g
2.92 g
|
Reklama
Reklama