Vepřová s těstovinami a zeleninovou omáčkou
- Přidat foto
-
Reklama
Méně tradiční rajčatová omáčka na těstoviny, společně s měkkou a chutnou vepřovou pečení. Výborný oběd provoněný oreganem pro celou rodinu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vepřové maso nakrájíme na menší plátky. Na dno pekáče dáme nakrájené dvě cibule. Maso osolíme, opepříme a okořeníme směsí na divočinu z obou stran.
2.
Nahoru na maso nakrájíme proužky paprik. Podlijeme, přiklopíme poklicí a dáme péct.
3.
Pečeme na 160 °C asi 2 hodiny.
4.
V hrnci rozehřejeme olej přidáme hladkou mouku a rozmícháme zásmažku. Jakmile začne hnědnout, zalijeme vodou a provaříme dohladka za stálého míchání. Měla by být spíše hustá.
5.
Z pekáče vytáhneme maso na talíř a výpek s veškerou zeleninou dáme do omáčky. Rozmixujeme do hladké směsi tyčovým mixérem.
6.
Ochutíme cukrem, solí, pepřem a oregánem. Chvíli povaříme a mezitím uvaříme ve slané vodě těstoviny.
7.
Společně podáváme těstoviny, pečené maso a přeléváme omáčkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 2 hod 15 min vaření 2 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 50 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
885.94 kcal |
Protein |
43.12 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
93.19 g
18.49 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
34.48 g
9.33 g
|
Reklama
Reklama