Losos na másle s dušenou mrkví

Losos je výborná ryba, která má v naší kuchyni širší využití. Můžete připravit syrovou jako sushi nebo tatarák, ale i jako rychlý steak.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci si rozehřejeme polovinu másla a orestujeme cibuli na kostičky.
2.
Přidáme nastrouhanou mrkev, osolíme, opepříme a přilijeme citronovou šťávu. Můžeme podlít trochou vody a dusíme do měkka.
3.
Rybu s kůží si opláchneme, z obou stran osolíme, posypeme kořením na ryby a necháme chvíli odležet.
4.
V pánvi si rozpustíme druhou část másla a na středním plameni začneme rybu opékat kůží dolů. Opékáme 8-10 minut z každé strany. Rybu otočíme jen jednou a necháme chvíli odpočinout.
5.
Můžeme podávat společně s dušenou mrkví. Na talíři ještě pokapeme citronovou šťávou.

Od: Petuler, 9.2.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 70 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
771.48 kcal
Protein
33.44 g
Sacharidy
z toho cukr
17.61 g
11.23 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
61.22 g
30.34 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama