Losos na másle s dušenou mrkví
- Přidat foto
-
Reklama
Losos je výborná ryba, která má v naší kuchyni širší využití. Můžete připravit syrovou jako sushi nebo tatarák, ale i jako rychlý steak.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V hrnci si rozehřejeme polovinu másla a orestujeme cibuli na kostičky.
2.
Přidáme nastrouhanou mrkev, osolíme, opepříme a přilijeme citronovou šťávu. Můžeme podlít trochou vody a dusíme do měkka.
3.
Rybu s kůží si opláchneme, z obou stran osolíme, posypeme kořením na ryby a necháme chvíli odležet.
4.
V pánvi si rozpustíme druhou část másla a na středním plameni začneme rybu opékat kůží dolů. Opékáme 8-10 minut z každé strany. Rybu otočíme jen jednou a necháme chvíli odpočinout.
5.
Můžeme podávat společně s dušenou mrkví. Na talíři ještě pokapeme citronovou šťávou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 70 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
771.48 kcal |
Protein |
33.44 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
17.61 g
11.23 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
61.22 g
30.34 g
|
Reklama
Reklama