Dubajské kuřecí soté s kurkumou
- Přidat foto
-
Reklama
V Dubaji je zakázáno jíst vepřové maso a tak si připravíme výborné soté z masa kuřecího, s výborným kořením vévodícím vůni arabského světa. Dubaj jsem navštívila teprve nedávno a dovezla jsem si spoustu koření, které proměnilo vaření v úžasný gastronomický zážitek. Pokud se někdy do Dubaje vydáte, navštivte místní trhy a přivezte si koření jako „suvenýr“. Nabídka a pohled na pestrobarevné směsi provoňuje zdejší atmosféru a výběr je vskutku lákavý. Nejdříve vás zaujme pohledem, poté nastartuje čichové smysly a nakonec jej budete mít možnost ochutnat ve vašem oblíbeném jídle. Dnes si připravíme kuřecí soté s kořením kurkuma, tzv. Turmeric. Avšak neklesejme na mysli, že jsme v Dubaji nebyli a takové koření nemáme. Dnes je řada specializovaných obchůdků, kde si přeci jen můžeme z pestré nabídky vybrat.
Ingredience
-
- nebo
Postup přípravy
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 15 min vaření 20 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Evánek |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 57 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
570.25 kcal |
Protein |
61.16 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
17.19 g
8.66 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
25.76 g
10.31 g
|