Vepřová panenka na roštu s hranolky
- Přidat foto
-
Reklama
Vepřová panenka se hodí k přípravě rychlého a zaručeně dobrého obědu. Panenka je přelitá jemnou omáčkou, doplněná o hranolky a domácí tatarskou omáčku.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vepřovou panenku si opláchneme a nakrájíme na medailonky. Maso lehce naklepeme.
2.
Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a necháme chvíli odpočinout.
3.
V pánvi si rozehřejeme sádlo a maso zprudka po obou stranách opečeme.
4.
Poté vyndáme z pánve a do zbylého výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli. Restujeme do tmavé barvy, zaprášíme moukou chvíli opečeme a rozředíme vodou. Provaříme zhruba 10 minut.
5.
Šťávu si přecedíme, vložíme do ni zpět maso a necháme chvíli dusit. Dochutíme sojovou omáčkou a případně osolíme, opepříme.
6.
V troubě si opečeme hranolky a můžeme podávat. Na talíři zdobíme zeleninou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 25 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 39 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
346.42 kcal |
Protein |
32.66 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
8.50 g
2.35 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
18.86 g
6.82 g
|
Reklama
Reklama