Vepřová plec na smetaně, rýže
- Přidat foto
-
Reklama
Plec na smetaně jsou plátky masa v jemné smetanové omáčce, která chutná po zelenině. Doporučuji připravovat v tlakovém hrnci, aby jsme si zkrátili dobu vaření.
Reklama
Ingredience
Příloha
Postup přípravy
1.
V tlakovém hrnci si rozehřejeme sádlo, vsypeme nakrájenou cibuli a slaninu na kostičky.
2.
Kořenovou zeleninu si nakrájíme a přidáme do hrnce společně s bobkovými listy.
3.
Plec si opláchneme, osolíme, opepříme a v hrnci opečeme ze všech stran. Poté zalijeme vodou, uzavřeme hrnec a zhruba 1 hodinu vaříme.
4.
Mezi tím si připravíme rýži. Rýži propláchneme pod horkou vodou, vyklopíme do hrnce a v poměru 1:2, zalijeme vodou. Osolíme, přidáme olej a vaříme dle návodu na obalu.
5.
Maso v hrnci vypneme, odpustíme přebytečný tlak. Vytáhneme maso, bobkové listy a vývar se zeleninou rozmixujeme tyčovým mixérem.
6.
V hrnku si rozmícháme mouku s mlékem a vlijeme do rozmixovaného vařícího vývaru. Provaříme zhruba 20 minut.
7.
Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme hořčici, smetanu na zjemnění, cukr a citronovou šťávu.
8.
Můžeme podávat i s knedlíkem, těstovinami, ...
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 1 hod 20 min vaření 1 hod 25 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 36 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
999.58 kcal |
Protein |
42.18 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
78.58 g
9.55 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
57.70 g
24.12 g
|
Reklama
Reklama