Ovesná kaše s vaječným bílkem, lehce zahřátými jahodami a mandlovými lupínky
Ještě jste neslyšeli o přidání vaječného bílku do kaše? Obohatíte jím totiž v podstatě sacharidový pokrm o tolik potřebné bílkoviny.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme do pěny. Není potřeba šlehat do konzistence sněhu.
Ovesné vločky začneme pomalu vařit v mléce. Přidáme ušlehané bílky a dál za stálého míchání vaříme na mírném plamenu, dokud kaše nezhoustne.
Pokud použijete ovesné vločky hrubé, ideálně je přes noc nechte v mléce namočené.
Jahody lehce podusíme s troškou vody, aby si uchovaly svůj tvar, nerozváříme úplně.
Kaši vlijeme do misky, navrstvíme jahody, malinko polijeme jahodovou šťávou a posypeme mandlovými lupínky.
Pokud by vám vadilo, že pokrm není sladký, můžete kaši či jahody osladit datlovým nebo čekankovým sirupem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 238.90 kcal |
Protein: 16.49 g |
Sacharidy: 27.72 g |
z toho cukr: 10.72 g |
Tuk: 6.06 g |
z toho nas. MK: 2.15 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3008-ovesna-kase-s-vajecnym-bilkem-lehce-zahratymi-jahodami-a-mandlovymi-lupinky