Malé řezy s máslovým krémem a marmeládou

Dezert, který je ideální pro rodinnou neděli a nezůstává v lednici celý týden. Kombinace sladšího krému a kyselejší marmelády je výborná. Dezert je lepší nechat v lednici odpočinout do druhého dne a vršek můžete ozdobit plátky mandlí nebo strouhanou čokoládou.

Reklama

Ingredience

Krém

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve připravte krém. Z mouky a mléka (za stálého míchání) uvařte hustou kaši. Dejte stranou, nechejte úplně vychladnout, občas promíchejte.
2.
Do změklého másla zašlehejte cukry a vyšlehejte do pěny. Po lžičkách zašlehávejte kaši. Krém můžete dát na chvíli do lednice, ale lépe se s ním pracuje, když není úplně tuhý.
3.
Bílky se špetkou soli vyšleháme do sněhu. Dáme stranou. V robotu umixujeme žloutky a cukr do pěny, bude mít téměř bílou barvu.
4.
Vařechou smícháme s moukou a opatrně vmícháme sníh. Se sněhem míchejte co nejméně.
5.
Rozetřete na malý plech v tenké vrstvě a pečte na 180 °C asi 15 až 20 minut. Spíše kratší dobu. Okraje nesmí hnědnout.
6.
Nechte mírně vychladnout, odměřte a nakrájejte 4 stejně široké pásy. Ty potřete z jedné strany marmeládou.
7.
Natírejte krémem a skládejte na sebe. Dejte zatuhnout do lednice do druhého dne.

Od: Iva V, 4.3.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
20 min vaření
24 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
275.17 kcal
Protein
2.85 g
Sacharidy
z toho cukr
40.10 g
34.35 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.71 g
6.94 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama