Malé řezy s máslovým krémem a marmeládou
- Přidat foto
-
Reklama
Dezert, který je ideální pro rodinnou neděli a nezůstává v lednici celý týden. Kombinace sladšího krému a kyselejší marmelády je výborná. Dezert je lepší nechat v lednici odpočinout do druhého dne a vršek můžete ozdobit plátky mandlí nebo strouhanou čokoládou.
Reklama
Ingredience
Krém
Postup přípravy
1.
Nejprve připravte krém. Z mouky a mléka (za stálého míchání) uvařte hustou kaši. Dejte stranou, nechejte úplně vychladnout, občas promíchejte.
2.
Do změklého másla zašlehejte cukry a vyšlehejte do pěny. Po lžičkách zašlehávejte kaši. Krém můžete dát na chvíli do lednice, ale lépe se s ním pracuje, když není úplně tuhý.
3.
Bílky se špetkou soli vyšleháme do sněhu. Dáme stranou. V robotu umixujeme žloutky a cukr do pěny, bude mít téměř bílou barvu.
4.
Vařechou smícháme s moukou a opatrně vmícháme sníh. Se sněhem míchejte co nejméně.
5.
Rozetřete na malý plech v tenké vrstvě a pečte na 180 °C asi 15 až 20 minut. Spíše kratší dobu. Okraje nesmí hnědnout.
6.
Nechte mírně vychladnout, odměřte a nakrájejte 4 stejně široké pásy. Ty potřete z jedné strany marmeládou.
7.
Natírejte krémem a skládejte na sebe. Dejte zatuhnout do lednice do druhého dne.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 20 min vaření 24 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
275.17 kcal |
Protein |
2.85 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
40.10 g
34.35 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
11.71 g
6.94 g
|
Reklama
Reklama